Kıymalı Pide

Kıymalı Pide

13 Temmuz

Malzemeler:

 

    1,5 çay bardağı ılık su,

    Bir paket maya,

    İki tatlı kaşığı toz şeker

    Bir tatlı kaşığı tuz,

    Yarım çay bardağı sıvı yağ,

    Bir buçuk çay bardağı yoğurt

    6 su bardağı un

 

Kıymalı iç malzemeleri

 

    Bir kilo gram kadar kıyma,

    İki adet soğan,

    İki adet sivri biber,

    Bir kaşık pul biber ve bir miktar toz biber

    Damak tadınıza göre bir miktar tuz

    Bir buçuk yemek kaşığı domates salçası,

    Bir yemek kaşığı biber salçası

    Yarım demet maydanoz

    3 adet domates

Hazırlanışı

 

Öncelikle kıymalı pidenin içinde kullanılacak olan iç harcı yaparsanız sizler hamur yoğururken kıymalı harç dinlenecektir. Bu sayede kıymalı pideden çok daha lezzet elde edebilirsiniz.

 

Bu iç malzemeyi hazırlarken domatesleri, soğanlamış olurı, biberleri ayrı ayrı robottan geçirin. Eğer robotunuz yok ise bu durumda isterseniz ince ince manuel olarak doğrayabilirsiniz. Böylesi doğal olarak ki lezzet açısından çok daha sıhhatlidır. Bu işlemde maydanozları kesinlikle bıçak ile doğramanız gerekecektir. Aksi durumda maydanoz suyu çok büyük renk verecektir. Robota çektiğiniz veya iyice doğradığınız malzemeleri baharatları da kullanarak etlerle beraber karıştırırsanız içine doldurulacak harçnız tamamlanmış olacaktır.

 

Bir diğer aşamada ise artık hamur yoğurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Öncelikle geniş bir yoğurma kabı içine maya ile şekeri koyarak üzerine bir miktar su ilave edin. Bol bolca karıştırarak mayanın erimesini ve şeker ile karışmasını sağlayın. Birkaç dakika bekleyerek mayanın birazcık kabarmasını sağlayın. Bu süre geçtikten sonra malzemelerde hamur için ayırdığımız ürünleri ekleyerek hamur kıvamı alana kadar bol bol yoğurun. Yoğurma işleminin yeterli olmasına çok dikkat etmelisiniz. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra hamuru da dinlenmeye bırakın.

 

İşte insanların, evde kıymalı pide yapılışı esnasında en çok zorlandığı aşfakat bu kısımdır. Bu aşamada kıymalı pidenin yapılışı esnasında açma işlemini yapacaksınız. Önce bir kabın içerisine biraz un serpiştirin ve hamurdan bezeler yaparak kaba dizin. Kab olarak bir fırın tepsisi seçebilirsiniz. Daha sonrasında bu bezeleri uzunlamasına olacak şekilde elinizle açın. Bir pide boyutuna gelen hamurun tam ortasında bir miktar kıymalı iç koyarak iyice tutması için bastırın. Bu sırada fırınınızı  250 dereceye ayarlayın ve önceden ısınmasını sağlayın. Son olarak pidelerin kenarlarını harcın dökülmemesi için katlayın ve tepsi ile fırına atın. Piştikten sonrasında ister dilimleyerek ister büyük parçalar halında servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.


Yorum Ekle