Boşnak Böreği

Boşnak Böreği

13 Temmuz

Malzemeler:

 

    2,5 su bardağı un,

    1 su bardağı su (200 ml),

    1 tatlı kaşığı tuz

    7 yemek kaşığı margarin (oda sıcaklığında yumuşak)

 

İçinin Harcı İçin:

 

    2 adet soğan

    300 gr dana kıyma

    1 çay kaşığı karabiber

    1 tatlı kaşığı tuz

    2 yemek kaşığı ayçiçek yağı,

    Tane karabiber (1–2 tane)

Hazırlanışı

 

Oval bir kabın içine 2,5 su bardağı un, 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup yoğurun, elde ettiğiniz hamuru 4 eşit parçaya bölüp, her bir parçayı elinize yuvarlayıp, yaklaşık 15 dakika üzerini bir tülbentle kapatarak dinlenmeye bırakın.

 

İçini hazırlamak için 2 adet orta boy soğanı ince ince doğrayın. Orta boy bir tavanın içerisine 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyup ısıtın. Sonra içine ince ince doğradığınız soğanları ekleyip altın sarısı renk alıncaya kadar kavurun. Kavrulan soğanların içine 300 gr dana kıymayı ekleyip hızlı ateşte kavurmaya devam edin. Kıymalar hafif kavrulunca içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karabiber atıp lezzetlendirin ve altını kapatın.

 

Dinlenmiş olan hamurları bir oklava yardımıyla yaklaşık 15 cm büyüklüğünde açın. Oda sıcaklığında erimiş 6 yemek kaşığı margarini elinizle de yumuşatarak sürülecek kıvama getirin. Her bir hamurun birer yüzünü tamamen kapatacak şekilde margarin ile sıvayın. Hamurları üst üste koyup 15 dakika kadar dinlendirin. Bu esnada fırın tepsisini 1 yemek kaşığı margarin ile yağlayın. Dinlenmiş olan hamurları ellerinizle çekiştirerek inceltin, eğer kenarlarında kalın kısımlar kalırsa bıçak yardımıyla kesip, çıkarın. Kenar kısımlarını ortaya doğru katlayın, hazırladığınız börek harcını 1/4 ünü börek hamurunun içerisine koyun ve kenarlara doğru yayın ve rulo şeklinde yuvarlayıp, s şeklinde içine doğru kıvırın. Her bir hamur için aynı işlemi uygulayıp, tepsiye dizin. 180 derece fırında 35 dakika pişmeye bırakın, sıcak servis yapın.


Yorum Ekle